Atelier Ceramique heeft in samenwerking met binnenhuisarchitect Ita van Vliet van Huize 64 uit Hardinxveld Giessendam textielprints mogen leveren voor het nieuwe gebouw van ‘De producent’ op bedrijfsterrein ‘Gouwe Park’ te Gouda. ‘De Producent’ is sinds 1915 leverancier van ambachtelijke boerenkaas.

In totaal zijn drie textielprints ontworpen en vervaardigd die voldoen aan de het doel van de opdrachtgever.

Een aankomsthal als een weiland

De eerste textielprint is geplaatst in de aankomsthal. Deze moest zo hoog zijn als het trappenhuis. Deze heeft een afmeting van ruim 5,5 meter breed en ruim 8 meter hoog. De print bestaat uit 2 delen die om de trap heen lopen.

Het doel van deze print was:

  • het creëren van de illusie dat binnenkomst Hollands weiland (met daarboven een echt Hollandse lucht) ingelopen wordt
  • de akoestiek van de ruimte te verbeteren d.m.v. het plaatsen van akoestisch materiaal achter het textieldoek

Bestuurskamer in boerderijstijl

De tweede print is voor de bestuurskamer. De klant wilde daar ook graag koeien in beeld zien omdat de de kaas dankzij de koeien geproduceerd kan worden.

Deze print is als een groot schilderij tegen de achterwand aangebracht. Een bezoeker die door de gang loopt ziet de print al hangen. De bezoeker die de bestuurskamer betreedt zal de huiselijkheid ervaren dankzij het printwerk. Aangezien het bedrijf een coöperatie is vergaderen de deelnemende boeren regelmatig in deze kamer. Er zal nergens in Nederland een bestuurskamer te vinden zijn waar een boer zich beter thuisvoelt.

Achter deze print is geen akoestisch materiaal aangebracht omdat de ruimt al een goede akoestiek had.

Pauzeren in Italië

Personeel dat de hele dag hard werkt aan de kazen ziet in de pauze liever even geen kaas. Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat het personeel even op adem kan komen in Burano in Italië. Voor ons geen enkel probleem!

Trude Euser-van Beest verzorgt veel vormgeving voor Atelier Ceramique. Ze vervaardigde speciaal voor deze print een prachtig groots stadsgezicht uit diverse foto’s. Trude heeft het ontwerp aan laten sluiten bij het idee van de binnenhuisarchitect die daarbij ook stoelen heeft uitgezocht. Omdat verder alles in de ruimte wit is, en de mooie vloer heel rustig is komt juist deze print heel mooi uit de verf. Het enige dat nog een mooie toevoeging zou zijn aan de beleving is een aantal prachtige lampenkappen die geheel aansluiten op het thema.